Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Persoanele cu această grupă de sânge sunt ferite de Alzheimer

Monday, 29 October 2018, 11:54 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii au descoperit că cei care au grupa zero au mai multă materie cenușie în creier decât cei cu grupele A, B sau AB.

În urma unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Sheffield, s-a demonstrat că grupa de sânge joacă un rol în dezvoltarea sistemului nervos și poate crește riscul declinului cognitiv. Astfel, profesorii Matteo De Marco și Annalena Venneri au făcut descoperirea după ce au analizat rezultatele a 189 de pacienți sănătoși scanați prin RMN.

Cercetătorii au calculat volumul materiei cenușii din creierul voluntarilor și au explorat diferențele în funcție de grupa de sânge. Așadar, rezultatele au arătat că persoanele cu grupa 0 de sânge au mai multă materie cenușie în fosa cerebrală posterioară. Cei cu grupele A, B, și AB aveau un volum mai mic de materie cenușie în lobul temporal și în regiunea limbică a creierului, inclusiv în hipocampus, una dintre părțile creierului afectate de boala Alzheimer.

Potrivit doctorulzilei.ro, volumul materiei cenușii se reduce în mod natural, pe măsură ce îmbătrânim, însă, în cazul persoanelor care nu au grupa zero de sânge, această reducere este intensificată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL