Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Soțul Andei Adam, pus sub control judiciar de DIICOT pentru falsificare de carduri

Wednesday, 19 October 2016, 16:24 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Niculescu Sorin Andrei, soțul Andei Adam, a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT, după ce a fost adus cu mandat și audiat în dosarul în care se efectuează cercetări pentru clonare de carduri. 

Acesta este acuzat de falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, şi accesul, fără drept, la un sistem informatic.

“La data  de 19 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 8 percheziții domiciliare, la membrii unei grupări infracționale”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

Gruparea era specializată în falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, accesând fără drept sistemele informatice.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate echipamente I.T., medii de stocare, telefoane mobile și sume de bani.

În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 - 2015, cei în cauză ar fi falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip ”skimmer”, de pe carduri bancare originale, ale căror emitenți legitimi sunt bănci sau alte instituții financiare din Australia, Statele Unite și Mexic.

Ulterior, aceștia ar fi folosit cardurile contrafăcute, retrăgând sau încercând să retragă diferite sume de bani de la mai multe bancomate din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

Vor fi puse în executare 8 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, precum și jandarmi.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL