Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Greşeala pe care o fac toate gospodinele când gătesc cu ulei de măsline

Tuesday, 28 August 2018, 16:37 Sursă: REALITATEA.NET

Totodată, ce nu știu oamenii este că nu toate tipurile de ulei de măsline sunt la fel, unele având o viață mai scurtă decât altele, din momentul deschiderii sticlei. Uleiul de măsline este folosit încă din antichitate, fiind unul dintre cele mai sănătoase uleiuri care ne sunt nouă la îndemână și în ziua de azi. E un bun antiinflamator, anticancerigen, întăritor al sistemului osos, al sistemului cardiovascular, al celui digestiv și câte și mai câte altele! Face pe drept parte din categoria supermâncărurilor!

Majoritatea oamenilor îi cunosc proprietățile de-a dreptul miraculoase. Din păcate, aceiași oameni nu știu cât de periculos poate deveni acesta când este… încălzit.

Poate pare greu de crezut, dar oricât de puțin i-a fost crescută temperatura, toate enzimele și toate beneficiile-i minunate sunt complet distruse.  Iar uleiul se trasformă în cel mai nociv tip de grăsime pe care o poate un om consuma, grăsimea trans, care crește colesterolul rău și îl scade pe cel bun.

Așadar, s-a decis: uleiul de măsline terbuie consumat în starea lui normală, nealterată, la temperatura camerei, scrie unica.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL