Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Grecii, puși să aleagă între "autoprotecţia sau izolare”

Friday, 25 September 2020, 13:41 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

"Are loc o nouă creştere a (cazurilor de) coronavirus" şi "dilema este în prezent autoprotecţia sau izolarea", a avertizat premierul în timpul unei alocuţiuni televizate, subliniind că prima opţiune trebuie aleasă având în vedere repercusiunile negative ale izolării.

El a cerut populației să respecte măsurile luate de autorități, distanțarea socială, purtarea măștii de protecție si încurajarea telemuncii fiind prioritare.

Mai puţin afectată comparativ cu alte ţări europene, Grecia (10,9 milioane de locuitori) a cunoscut, totuşi, în ultimele zile o creştere a numărului zilnic de cazuri de COVID-19, a căror medie se ridică la peste 300.

Ţara a înregistrat până acum 16.627 de cazuri, dintre care peste 10.000 în ultimele luni. Numărul total al deceselor de la debutul pandemiei (la sfârşitul lunii februarie) și până în prezent a ajuns la 366, numai miercuri fiind înregistrate nouă astfel de cazuri. 

"Din moment ce ameninţarea revine, vă invit să fiţi din nou vigilenţi, fără a impune noi măsuri, dar respectând măsurile existente", în special în regiunile cele mai afectate precum Attica, a subliniat Mitsotakis.

Uniunea Europeană a cerut, joi, statelor membre să îşi înăsprească măsurile de control "imediat" în faţa noilor focare ale epidemiei de COVID-19, a doua zi după anunţarea de noi restricţii în Franţa.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL