Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Grecia, vreme de coșmar. Avertisment MAE pentru turiști

Wednesday, 27 June 2018, 13:27 Sursă: REALITATEA.NET

Grecia. Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul elen de Meteorologie a declarat „cod roșu” de vreme nefavorabilă pentru ziua de 27 iunie 2018.

Sunt prognozate averse de ploaie și furtuni însoțite de grindină la nivel local, rafale de vânt și temperaturi în scădere, cauzate de fenomenul meteo „Nephele”, în cea mai mare parte a țării. Cele mai afectate zone vor fi Thessalia, Sporades, Evia, nordul Mării Egee, treptat nordul Greciei, orașul Salonic și partea Centrală, vestul Peloponezului, Attica, orașul Atena. 

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. 

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Grecia: +306978996222. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro , www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie. 

Dezastru în Grecia, din cauza ploilor abundente și a inundațiilor 

Este dezastru în Grecia, din cauza ploilor abundente și a inundațiilor. Turiștii, printre care și foarte mulți români, își văd vacanțele compromise.

Câteva sute au fost deja evacuați, împreună cu localnicii, după ce puhoaie de apă s-au revărsat pe străzi și au măturat tot ce au găsit în cale. 

Un tânăr a fost salvat în ultima clipă de autorițăți, dintr-o mașină luată de torenți. Grecia se află încă de marţi sub cod roșu de ploi torențiale și furtuni violente, iar meteorologii spun că vremea nu dă semne că se va îndrepta prea curând.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL