Greșeli frecvente pe care le facem în timpul verii! Iată la ce trebuie să fii atent

Monday, 14 August 2017, 12:04, Sursă: REALITATEA.NET

Vara, anotimpul fără cursuri şi cu perioada vacanţelor, este şansa fiecărei persoane de a se destindă. Însă în goana spre plajă, soare şi relaxare, uităm să fim atenţi la câteva detalii care ne pot strica vara dacă nu suntem atenţi.

Adaugă părerea ta

Iată, deci, trei greşeli pe care le facem în cursul verii, fără a le conştientiza întotdeauna:

Vacanţele nu sunt cu adevărat vacanţe.

Vacanţele au scopul de a reduce nivelul de stres acumulat în timpul lucrului, dându-ne timp pentru activităţile preferate. Totuşi, odată cu dezvoltarea masivă a  tehnologiei, vacanţele nu mai sunt vacanţe. Potrivit unui studiu realizat de Harris Interactive pentru Glassdoor, citat de Huffington Post,  americanii îşi iau doar jumătate din concediile plătite. Mai mult, 61% dintre respondenţi au declatat că lucrează în timpul concediului, fiind contactaţi cu oferte de job-uri de către colegi (25%), sau de angajator (20%).

Ne expunem prea mult timp la soare.

Expunerea la soare este periculoasă pentru piele, pentru că majoritatea celulelor canceroase se dezvoltă pe zonele cele mai expuse radiaţiilor solare, aşa cum sunt urechile, gâtul, buzele şi palmele, informează Societatea Americană de Cancer (American Cancer Society - ACS). Anual, 3.5 milioane de americani dezvoltă cancer de piele, în timp ce melanomul a afectat 73.000 doar în cursul acestui an. Astfel, pălăriile, cremele de protecţie solară şi ochelarii sunt recomandaţi, precum şi un control periodic la dermatolog.

Nu consumăm suficiente alimente de vară.

Vara putem alege dintr-o diversitate de fructe şi legume, iar meniul zilnic ar trebui să includă alimente sănătoase, acestea fiind surse de energie şi vitamine.