Gorghiu: Încurajez toţi procurorii care îndeplinesc condiţiile legale să concureze pentru şefia DNA

Thursday, 12 July 2018, 14:31, Sursă: REALITATEA.NET

Senatorul PNL Alina Gorghiu i-a solicitat joi, la Timişoara, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să fie echidistant şi echitabil în selecţia viitorului şef al DNA şi a îndemnat cât mai mulţi procurori să candideze la această funcţie.

Adaugă părerea ta

"Îi cer să deruleze un proces echidistant şi echitabil în selecţia noului procuror-şef al DNA şi încurajez toţi procurorii care îndeplinesc condiţiile legale pentru a concura la acest post, să se înscrie în competiţie. Astfel, îi va fi destul de dificil lui Tudorel Toader să selecteze din joben exclusiv opţiunea sa şi a domnului Dragnea", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Alina Gorghiu.

Ea şi-a exprimat convingerea că procesul de selecţie a succesorul Laurei Codruţa Kovesi va fi "ultima şansă" pentru ministrul Toader să repare imaginea sistemului de Justiţie, pe care a deteriorat-o cu poziţionările sale publice, cu toate propunerile pe care l-a făcut la nivelul ministerului.

"Mai ales acum, când cred că Liviu Dragnea este disperat de situaţia juridică personală, nu-l va ţine mult în guvern (pe Tudorel Toader - n.r.), pentru că nu mai prea este util. Asta, după ce legile Justiţiei au fost trimise către Curtea Constituţională a României şi Tudorel Toader s-a ferit să se implice în elaborarea şi modificarea lor", a punctat senatorul liberal.

Sursa: agerpres.ro