Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Google pregătește cea mai enervantă schimbare. Internetul s-ar putea să nu mai fie la fel

Friday, 31 May 2019, 20:04 Sursă: REALITATEA.NET

Google a anunțat că vrea să introducă un mecanism prin care să restricționeze capacitatea unei anumite clase de extensii pentru browserul Chrome. Astfel, compania nu vrea să te mai lase să folosești extensiile care te ajută să nu mai vezi reclame pe site-uri.

Ce vrea compania, pe scurt, e ca extensiile care blochează reclame de conținut să nu mai fie la fel de eficiente. Din păcate, vei vedea conținutul pe care extensia ar fi trebuit să nu ți-l afișeze. Extensiile de tipul AdBlock vor putea fi folosite doar în cazul întreprinderilor. Companiile plătesc pentru o versiune premium de Chrome, care le oferă acestora mai multe beneficii.

Astfel de companii vor putea în continuare să blocheze conținutul nedorit cu ajutorul extensiilor. Motivul pentru care Google vine cu aceste schimbări este unul evident: reclamele sunt surse importante de venit pentru gigantul tech. Chiar cele mai importante. Compania se bazează foarte mult pe profitul obținut din reclamele pe care le afișează.

După această schimbare, din fericire, nu toate extensiile care blochează reclame vor înceta să funcționeze. Nu este însă clar cine e afectat și cine nu. Numărul de utilizatori al browser-ului Google a ajuns la peste două miliarde.

În urma acestei măsuri, mulți utilizatori Chrome ar putea renunța la serviciile acestuia. Aceștia s-ar putea reorienta către browsere care permit aceste extensii. Firefox e primul nume care vine în minte. Totuși, Google a reușit să-și țină utilizatorii aproape, deoarece Chrome e excelent integrat cu celelalte servicii ale companiei. 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL