GIGI BECALI ar putea fi ELIBERAT: Curtea de Apel Constanţa decide dacă îi va întrerupe pedeapsa

Tuesday, 18 March 2014, 09:59, Sursă: Mediafax

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost adus, marţi dimineaţă, la Curtea de Apel Constanţa, care va decide dacă îi va fi înteruptă pedeapsa pentru a putea merge să se opereze la coloană într-o clinică din străinătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adaugă părerea ta

Marţi dimineaţă, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost adus de la Penitenciarul Poarta Albă la Curtea de Apel Constanţa, care judecă contestaţia acestuia la decizia Tribunalului, de respingere a cererii de întrerupere a pedepsei din motive medicale.

"Să avem încredere că în sfârşit contestaţia domnului Becali va fi admisă pentru că este stabilit că are o boală gravă, este stabilit că nu poate continua detenţia fără această intervenţie chirurgicală. Sperăm că judecătorii în sfârşit vor constata că nicio patimă colaterală a actului de justiţie nu poate înfrânge o soluţie dreaptă", a afirmat, la intrarea la Curtea de Apel Constanţa, Maria Vasii, avocata lui Becali.

Întrebată dacă a pregătit o altă strategie şi alte argumente pe care le va prezenta instanţei, ea a spus că nu şi că sunt aceleaşi argumente, pentru că "adevărul este unul singur".

Tribunalul Constanţa a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei făcută de Gigi Becali pe motiv că ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.