Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gigantul american care vrea să producă un telefon rival pentru iPhone

Thursday, 13 June 2019, 19:03 Sursă: REALITATEA.NET

Dave Limp, senior vice president of devices and services la Amazon, a spus că Amazon este interesată să intre din nou pe piața smartphone-urilor. El a explicat că telefonul Fire nu s-a vândut, deoarece prețul cerut a fost prea mare (a fost redus apoi). Mai târziu, el și-a schimbat opinia și a spus că Amazon nu a creat un produs îndeajuns de diferit față de competiție.

Amazon a lansat smartphone-ul Amazon Fire în 2014 doar ca să oprească producția un an mai târziu. Asta din cauza vânzărilor. La doar câteva luni de la lansare, reprezentanții companiei au recunoscut că veniturile au scăzut cu 170 de milioane de dolari din cauza telefonului Fire.

Mai mult, compania a rămas cu multe telefoane pe stoc, în valoare de 83 de milioane de dolari.

„Este o piață mare și ar fi interesant. Avem nevoie să continuăm să experimentăm, iar lucrurile cu care vrem să experimentă sunt cele care sunt cu adevărat diferite", a spus Limp acum, când Amazon se pregătește din nou de cursa asta.

În luna iulie 2018, analiștii din industrie au început să speculeze cum că Amazon ar putea realiza din nou smartphone-uri, după ce acestă declarație a apărut în raporturile de venituri ale companiei. „Vrem ca oamenii să poată folosi Alexa oriunde s-ar afla".

Benjamin Schachter, analist la Macquarie, a spus atunci că „Amazon va trebui să intre pe piața telefoanelor, fie direct, fie indirect, pentru a crește rata de adopție a Alexa".

Amazon folosește deja o versiune de Android pe tabletele sale. Are și un magazin propriu cu aplicații. Nu speră însă să bată companii ca Samsung sau Apple, dar în America poate face o figură frumoasă. Ar fi însă o alternativă bună la iPhone. 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL