Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gheza Molnar, fost membru al CNAS, găsit în incompatibilitate

Monday, 13 July 2015, 22:30 Sursă: REALITATEA.NET

Astfel, ANI arată că Gheza Gheorghe Molnar a deţinut funcţia de membru în CA al CNAS în perioada 25 martie 2011 – 13 iulie 2012, fiind, în aceeaşi perioadă, şi administrator al S.C. ANTIBIOTICE S.A. Iaşi.

Prin ocuparea simultană a celor două funcţii, acesta a încălcat dispoziţiile legale, potrivit cărora “Membrii Consiliului de Administra’ie al CNAS nu pot deţine funcţii în cadrul societăţilor comercial cu profil farmaceutic” şi “Membrii Consiliului de Administraţie al CNAS nu pot deţine funcţii în cadrul societăţilor comerciale cu profil farmaceutic”.

“Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”, se arată în comunicatul ANI.

Totodată, Agenţia Naţională de Integritate anunţă  că Gheza Gheorghe Molnar a depus la dosarul de evaluare un punct de vederea, în exercitarea dreptului la apărare.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL