Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gheorghe Zamfir rupe tăcerea despre problemele pe care le are cu statul român

Thursday, 01 September 2016, 21:36 Sursă: REALITATEA.NET

''De 25 de ani mă zbat, cu toți miniștrii, cu tot statul românesc, cu tot Guvernul să facem o orchestră națională de folclor. Am făcut-o de trei ori, am prezentat-o la Sala Palatului, la Parlament. Succes uluitor, toți plângeau (...), avem înregistrările. Ce s-a întâmplat cu această minunată orchestră de aproape 60 de inși? Am zis: păcat să nu avem ceva care să zguduie din nou omenirea, să devenim tăvălugul omenirii, cum a fost naiul, prin mine, timp de 60 de ani. Nu m-au ascultat. Nu au făcut-o, poate într-o zi o să o facă'', a spus Gheorghe Zamfir.

Marele artist a făcut declarațiile în debutul Festivalului Internațional de Nai ''Gheorghe Zamfir'', ce are loc în perioada 1-4 septembrie în orașul natal al cunoscutului naist, Găești, județul Dâmbovița.

Festivalul Internațional de Nai 'Gheorghe Zamfir' este la ediția a III-a.

Organizatorii manifestării sunt Fundația Internațională de Muzică Gheorghe Zamfir, Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din Romania (A.P.C.T.T.R), în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Orașului Găești, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Institutul Cultural Român.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL