Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

George Copos a scris 5 cărți în pușcărie, dar nu a depus "eforturi de îndreptare"

Saturday, 28 March 2015, 16:30 Sursă: REALITATEA.NET

Judecatoria Sectorului 5 a respins, in 25 februarie, propunerea de eliberare conditionata a lui George Copos, trimisa instantei dupa ce Comisia de la Penitenciarul Rahova a stabilit ca acesta intruneste conditiile pentru a fi pus in libertate, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani.

"Atat aparatorii condamnatului cat si condamnatul au sustinut ca dorinta care l-a animat pe acesta din urma de a scrie lucrarile stiintifice a fost de a castiga zile de munca, care sa fie considerate ca executate si astfel sa fie mai repede liberat conditionat. Aceasta constituie o dorinta fireasca, insa, in raport de scopul pedepsei, dovedeste ca petentul-condamnat nu a intentionat sa-si formeze, in esenta, o conduita corecta fata de ordinea de drept si sa depuna eforturi reale pentru reinsertie sociala", arata magistratul de la Judecatoria Sectorului 5 in motivarea deciziei.

Faptul ca pedeapsa nu si-a atins scopul este evidentiat chiar de catre Copos, sustine judecatorul. Astfel, in declaratiile facute in fata instantei, la judecarea cererii de liberare conditionata, George Copos a spus ca "intelepciunea la antreprenorii romani este infractiune".

Mai multe pe Hotnews.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL