Gelu Voican Voiculescu, audiat în dosarul Mineriadei

Wednesday, 11 January 2017, 10:30, Sursă: REALITATEA.NET

Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu este audiat, miercuri dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), în dosarul Mineriadei din 1990 în care a fost inculpat pentru infracţiuni contra umanităţii.

Adaugă părerea ta

Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Mineriadei din 1990 în care a fost inculpat pentru infracţiuni contra umanităţii.

La finalul lunii decembrie 2016, Gelu Voican Voiculescu susţinea că inculparea sa şi a celorlalte nume din conducerea statului român din 1990 reprezintă ''o diversiune comandată pentru a-l scoate din impas pe preşedintele Klaus Iohannis''.

''Este o diversiune comandată pentru a-l scoate din impas pe preşedintele Iohannis şi a da o altă întorsătură atenţiei publice de la aşteptarea desemnării candidatului de prim-ministru. Atunci repede s-au găsit în momentul ăsta, înainte de Crăciun, să anunţe inculparea noastră. Sunt moduri scandaloase de a utiliza justiţia în scopuri politice de moment'', a declarat Gelu Voican Voiculescu pentru Mediafax.