Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gelu Diaconu: Cum a făcut Dragnea AVERE. Afacerea Ferma Salcia, pas cu pas (DOCUMENTE)

Wednesday, 17 October 2018, 18:13 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul şef ANAF scrie pe Facebook că după “privatizarea” Teldrum, preşedintele-director general Petre Pitiş a preluat Ferma Salcia , care purta denumirea S.C. ROMCIP S.A. La 10 ianuarie 2014, când Dragnea era deja un important lider politic, au început cesiunile de active prin interpuşii Teldrum, către averea familiei şefului PSD. 

În afacere a intrat societatea Ludikon System SRL, care a cumpărat întregul pachet de acţiuni de la Ferma Salcia la un preţ de peste 800.000 de lei. Vorbim de o societate ce avea stocuri de 14 milioane de lei, active de 9 milioane lei si creanţe de încasat de încă 14 milioane lei.

Cât despre cumpărător, acesta a fost o firmă cu Valentin Dragnea ca acţionar cu 90 la sută şi Ilie Dragne, cu celelalte 10 la sută, un personaj folosit doar pentru semnarea actelor. Gelu Diaconu mai precizează că directorul Pitiş, interpus al lui Liviu Dragnea, s-a obligat să nu mai aibă nicio pretenţie odată cu semnarea contractului de cesiune.

Fostul șef ANAF continuă cu atacul dur la liderul PSD şi interpuşii săi. "Azi, au capturat Romania şi încearcă zilnic să distrugă sistemul judiciar, cu scopul evident de a-l scăpa de puşcărie pe Dragnea. (...) Niciodată, într-o ţara civilizată, Oficiul Registrului Comerţului nu ar fi validat o astfel de tranzacţie în care proprietatea se transferă deplin, la data semnării contractului, necondiţionat de efectuarea vreunei tranşe de plată sau de gajarea acţiunilor în favoarea cedentului până la plata integrală a cesiunii" - a mai scris Gelu Diaconu pe Facebook. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL