Gata, e dovedit ştiinţific: cine înşeală o dată înşeală şi-a doua oară

Friday, 03 April 2015, 17:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Asociaţia Psihologilor Americani a avut printre concluziile de la congresul său anual confirmarea unor zicale bătrîneşti despre adulter. Principala concluzie a unei cercetătoare de la Universitatea din Denver: dacă ţi-ai înşelat partenerul într-o relaţie atunci şi următorii tăi parteneri se pot aştepta să-i înşeli. Sunt de 3,5 ori şanse mai multe să o faci.

Au fost investigaţi 484 de subiecţi cu vârste între 18 şi 34 de ani. Zicala americană “once a cheater, always a cheater” a fost confirmată. Dar nu doar aceasta a fost descoperirea.

Comportamentul negativ în general se repetă şi în relaţii ulterioare. Ce e valabil cu înşelatul e de asemenea valabil cu partenerii care ţipă, au un comportament agresiv.

Cei care au fost agresaţi în relaţii anterioare sînt de cinci ori mai predispuşi să ajungă din nou victime. Există se pare un tipar, anumiţi subiecţi repetă greşelile, au tendinţa să caute şi să aleagă parteneri agresivi sau parteneri infideli. Cercetătorii spun că există credinţa unora că pot învăţa din greşeli, dar de fapt nu vor învăţa să aleagă parteneri de încredere decît după sfaturi de la profesionişti. (sursa)


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE