Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Galați: 58 de cazuri de rujeolă confirmate, 3.441 de copii încă nevaccinați în județ

Wednesday, 19 July 2017, 16:09 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului Galaţi au fost înregistrate din luna mai şi până în prezent 58 de cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă, confirmate, printre care şi un deces, un sugar din comuna Buciumeni care a decedat la un spital din Iaşi. 

Iordăchescu a precizat că la finalul lunii iunie în judeţul Galaţi erau 4.959 de copii care necesitau imunizarea antirujeolă, 1.518 dintre ei fiind între timp imunizaţi. 

"Un număr de 3.441 de copii nu au fost imunizaţi, deoarece a lipsit vaccinul din stoc, dar şi pentru că noile doze de vaccin ROR (antirujeolă, antirubeolă şi antioreon) au sosit pe 12 iulie. Cele 5.720 de doze de vaccin ROR primite au fost distribuite medicilor de familie în proporţie de 80-90 %, iar până la finalul săptămânii se va termina operaţiunea de distribuţie. Săptămâna viitoare cel mai târziu se va decide unde şi dacă se vor înfiinţa în judeţ centre de vaccinare. Deocamdată în judeţul Galaţi sunt două comune fără medic de familie, este vorba despre Bălăşeşti şi Buciumeni. Pacienţii au fost îndreptaţi către medicii de familie din cele mai apropiate comune, este vorba de Bălăbăneşti în cazul celor din Bălăşeşti şi Nicoreşti pentru localnicii din Buciumeni", a spus Iordăchescu. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL