Gala Bute, la final! Elena Udrea așteaptă verdictul în Costa Rica

Wednesday, 09 May 2018, 08:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Gala Bute. Avocaţii Elenei Udrea au cerut amânarea cauzei pentru ca aceasta să poată fi audiată, însă instanţa a respins această solicitare pe motiv că este "opţiunea exclusivă a inculpatei de a nu participa la propria cauză", scrie mediafax.ro.

"Lipsa sa e o consecinţă asumată şi proprie de a nu fi în sala de judecată. Nu este dovedită imposibilitatea obiectivă a lipsei de la termen", a conchis judecătorul.

Apărătorii fostului ministru al Turismului au mai cerut, având în vedere declasificarea protocolului dintre Parchetul General şi SRI, emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care să se specifice solicitarea scrisă făcută de procurorul de caz, indicarea dosarului penal şi a numelui procurorului, să se spună dacă SRI a comunicat integral sau selectiv interceptările din dosar, să se precizeze dacă au fost transcrieri operative, făcute pe moment, să se precizeze dacă au existat echipe comune, mixte şi ce activităţi au făcut acestea precum şi să se certifice dacă a existat un suport de specialitate în dosar.

 Potrivit procurorilor, statul ar fi fost prejudiciat cu două milioane de euro, prin cheltuieli fictive pentru organizarea, în 2011, a galei în cadrul căreia Lucian Bute a boxat la Bucureşti.

Diverse firme au sponsorizat evenimentul pentru a primi, în schimb, decontarea la timp a unor lucrări finanţate de ministerul condus la acea vreme de Elena Udrea. La precedentul termen de judecată, avocatul său anunţa că aceasta se află în Costa Rica și că a primit statutul de refugiat politic.

Gala Bute - Elena Udrea consideră că sentinţa pe care a primit-o, de şase ani de închisoare cu executare, este una abuzivă, fiind o victorie de etapă a sistemului. Aceasta a mai spus că nu acceptă să meargă la puşcărie, întrucât acuzaţiile "nu sunt probate cu nimic".

Udrea afirmă că mai are ași în mânecă și amenință cu dezvăluiri despre judecătorii de caz.

”Consider că această sentință este abuzivă, că este o victorie de etapă a sistemului. Cred că judecătoarelor le-a luat atât timp să se gândească cum să dea pedepsele să cadă logic. Nu există nimic. Există o declarație a lui Nastasia că a primit o geantă. Pe această declarație eu am fost condamnată. Cred că la Nastasia s-a oprit, altfel nu îmi imaginez cum și-a făcut averea pe care o are. Bătălia este pe viață și pe moarte. Mai am foarte multe lucruri de spus, inclusiv despre cele care m-au judecat. Nu am vrut până acum să se considere că pun presiune pe completul de judecată” a mai spus Elena Udrea, la Antena 3. 

Ulterior, la un alt post de televiziune, Elena Udrea a mai declarat că nu acceptă să meargă la puşcărie, întrucât acuzaţiile "nu sunt probate cu nimic":

"Eu nu accept sa merg la puscarie avand in vedere ca aceste acuzatii nu sunt probate cu nimic, sunt minciuni sfrunate. Am informatii despre mai multi judecatori care au ajuns inclusiv la Inalta Curte cu sprijinul dl-ului Coldea. O parte din bani sunt in cont la Dinu Pescariu. Am facut si eu doua denunturi, dar nu au fost bagate in seama, impotriva dnei Kovesi si impotriva dl Coldea. Am crezut ca se va face justitie pana am vazut abuzuri. Am spus mai demult ca "daca este vorba sa existe victime colaterale pentru succesul luptei impotriva coruptiei, fie si asta".

Udrea a mai spus că niciunul dintre cei care au dat declaratii impotriva sa nu au luat cu inchisoare sau au primit pedepse derizorii: 

"Nu spun ca sentinta este o nedreptate, spun ca este un abuz. Niciunul dintre cei care au dat declaratii impotriva mea nu au luat cu inchisoare sau au primit pedepse derizorii. Cei care nu au fost de acord sa de declaratii impotriva mea au primit cu executare. In acest dosar numai eu trebuie sa dau bani inapoi. Nici pana astazi mituitorul nu este judecat, este martor in dosar. Mie ce mi se imputa in acest dosar sunt toate sumele din Gala Bute, toata contravaloarea promovarii Romaniei, nu s-a regasit niciun fel de beneficiu de imagine in favoarea Romaniei? Cum sa imi imputi mie contravaloarea promovarii Romaniei? Am luat 6 ani pentru abuz in serviciu nu in conditiile in care la CCR exista aceasta dezbatere - cat de bine este definit abuzul in serviciu, ci in conditiile in care eu am fost ministru, si nu exista nicio semnatura", a mai spus Udrea, la RTV. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri