Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriela Firea: Primăria Capitalei recomandă închiderea școlilor și grădinițelor în Capitală

Monday, 09 March 2020, 10:36 Sursă: Dana Bărăgan

"Putem sa nu închidem și să așteptăm să vedem ce se întâmplă. Este și aceasta o variantă susținută public de multe persoane. Dar putem să fim preventivi, responsabili și înțelepți și să le închidem și vă spun și de ce", a spus Firea, dând ca exemplu cazul primei infestări cu COVID-19 din Capitală, și anume cazul Românului întors de la Roma, care a intrat în contact cu familia sa, ulterior demonstrânu-se ca și iubita sa este infectată cu acest virus.

În opina sa, lucrurile pot lua amploare în condițiile în care s-ar confirma un prim caz în școli, având în vedere că nu pot fi îngrădiți copiii să nu iasă din calasă, să nu intre în contact și cu alte persoane atât în curtea școlii, cât și în mijloacele de transport sau în alte situații. 

"Rapiditatea cu care se poate răspândi este imensă. Nu se poate face prevenție decât luând măsuri. Aici nu e vorba nici de politică, nici de fotbal. Aici e vb de viața oamenilor",  a mențsubliniind că își asumă să fie criticată. Ea a menționat că școlile și grădinițele din subordinea PMB trebuie să fie închise pentru a limita pe cât posibil răspândirea virusului. "E propunerea și recomandarea naoastră", a mai spus Firea, adăugând că ar fi prea târziu să așteptăm până la vacanța de Paște.

 

Nu există motive pentru închiderea școlilor, spune ministrul Educației

În ciuda recomandărilor venite din partea Primăriei Capitalei, ministrul Educației, Monica Anisie, susține că nu există încă suficiente motive pentru închierea școlilor. Mai mult, ministrul a făcut astăzi apel la calm către părinți și cadrele didactice, subliniind că din cele patru cazuri de coronavirus confirmate până ân prezent în rândul elevilor, două au fost deja videcate. "Doi dintre elevi s-au vindecat și au fost trimiși de la spital, acasă. Am luat măsura închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile, deci, în momentul acesta, fac un apel la calm", a afirmat ministrul. 

 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL