Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriela Firea cere reguli noi pentru asimptomatici, oameni nu vin la teste de teamă că ajung la spital

Sunday, 24 May 2020, 13:41 Sursă: realitatea.net

Gabriela Firea a afirmat că de când a anunțat programul de testatre gratuită pentru bucureșteni s-au primit aproape 7.800 de rezervări, dar oamenii au sesizat și o problema majoră. .

,,Ne-au sunat foarte mulți bucureșteni, la Primărie și la ASSMB, să ne spună că ar dori să se testeze, să afle dacă sunt afectați și nu au simptome, dar se tem că dacă rezultatul va fi unul pozitiv vor ajunge la spital. Oamenii au întrebat cum am putea să procedăm să le transmitem doar lor rezultatele și să nu urmăm procedura legală, care spune că spitalul sau clinică privată trebuie să transmit imediat rezulatul, dacă este pozitiv, către DSP, iar aceasta să declanșeze ancheta epidemiologică în legătură cu întreaga familie“, a explicat edilul.

Gabriela Firea a anunțat și propunerea pe care ea o face autorităților cu putere de decizie.

,,Poate că nu ar fi rău ca Ministerul Sănătății să analizeze, împreună cu specialiștii, dacă nu s-ar putea ca și în țara noastră să se aplice un model european brevetat cu succes în Germania, astfel încât persoanele pozitive fără simptome sau cu simptome ușoare, pe o declarație pe proprie răspundere, să rămână acasă, în izolare, bine-nțeles dacă au posibilitatea. Poate în acest fel populația ar fi și mai dornică să se testeze și nu ar mai fi această reticență că urmează internarea", a afirmat Firea.

Primarul general a anunțat că în numai două zile 7768 de cetățeni s-au înscris în programul ,,Testăm pentru București" , ,Nu sunt teste rapide. Sunt făcute în cele 20 de laboratoare, în cele 9 spitale”, a afirmat Firea.

 

 

 

7768 de nbucurestei


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL