Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Gabriela Firea: A fost deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu o capacitate de 400 de locuri

Saturday, 08 August 2020, 11:05 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

"Să nu aveţi nevoie de spital, dar, dacă se întâmplă ceva, suntem aici! Pregătiţi să venim în ajutor! Unitatea medicală este destinată pacienţilor COVID-19 cu forme uşoare şi va funcţiona ca secţie externă a Spitalului de Boli infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş", a scris Firea în postarea de pe contul său de Facebook.

Potrivit edilului, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea era necesar, de la construirea spaţiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor şi a personalului, achiziţia medicamentelor şi a materialelor sanitare: "Spitalul are aviz de funcţionare eliberat de DSP, acordat la două luni de la solicitare în scris. Nu mai comentăm, este o bătaie de joc, ne-am obişnuit cu întârzierile acestei instituţii".

Totodată, Gabriel Firea a precizat că, începând de vineri, au fost detaşate cadrele medicale care şi-au dat acordul de a lucra în spitalul modular - 61 de medici, asistenţi medicali şi infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei şi 25 din reţeaua de medicină şcolară a ASSMB.

"Admiterea pacienţilor la Secţia Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor iniţială, clinică şi radiologică, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale \"Dr. Victor Babeş\", care tratează în continuare cel mai mare număr de pacienţi infectaţi dintre toate spitalele COVID. Pacienţii care vor ajunge aici vor beneficia de condiţii deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi şi fiind prevăzut cu aparat de aer condiţionat, lavoar, grup sanitar cu duş, vas de toaletă şi boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă", a mai scris Firea.

Valoarea aproximativă a achiziţiilor realizate de ASSMB pentru spitalul modular se ridică la 90.000 de lei, potrivit sursei citateAlte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL