Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriela Cristea, REPLICĂ pentru Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu

Friday, 08 September 2017, 19:15 Sursă: REALITATEA TV

Totul a început când ministrul a declarat că putea să aleagă să nu mai dea indemnizația pentru mame, dar că a preferat să o plafoneze.

Ministrul Muncii: "”Nimeni din România nu contribuie vreodată pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Este o formă a statului de a ajuta familiile să-şi crească aceşti copii în perioada în care nu lucrează. Deci nu avem ce să vorbim de principiul contributivităţii, iar plafonul este maximum din Uniunea Europeană. Puteam să-l facem şi mai jos. Puteam să facem ca în ţări foarte dezvoltate din UE, să nu mai dăm deloc sau să dăm 100 de euro. Dar am plafomat la 1800 de euro. Din punctul nostru de vedere este îndestulător pentru România, atât timp cât această sumă se dă şi în Germania şi este maximum din UE. Nicăieri în lume nu există posibilitatea ca să te întinzi cu această sumă în funcţie de venituri”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în comisia de specialitate din Senat."

Afirmația i-a atras atenția și prezentatoarei TV Gabriela Cristea, care este pe cale să nască și care ar urma să fie afectată direct de schimbările pe care le face Olguța Vasilescu.

,,Dragă Olguța, te rog frumos să nu ne mai faci proști pe față”, scria vedeta TV pe Facebook. ,,Noi te respectăm, așteptăm și de la tine respect. Hai să nu mai luăm din Germania doar ce ne convine.”, mai spunea Cristea.

Postarea nu a făcut decât să o stârnească pe șefa de la Muncă. Aceasta a distribuit, pe pagina de Facebook, un articol în care se vorbește despre salariul Gabrielei Cristea, speculat că ar ajunge la 10 mii de euro. Olguța a încercat, probabil, să dea un exemplu de astfel de cazuri când indemnizația ar fi mult mai mare decât plafonul pe care încearcă să îl stabilească. ,,Fără alte comentarii", a scris ministrul ca descriere la articolul distribuit.

Răspunsul Gabrielei Cristea nu a întârziat să apară. ,,Doamnă Ministru, vă atrag atenția asupra faptului că sunteți într-o eroare gravă distribuind acest articol pe pagina dumneavoastră de facebook. Sumele speculate în acest articol sunt false. Consider ca aveți lucruri mai importante de făcut decât să comentați "fără comentariu" o știre tip tabloid. Semnat Gabriela Cristea, cetățean și contribuabil”, a scris vedeta TV.

 
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL