Gabriel Oprea: UNPR va susține la Bruxelles drepturile angajaților din transporturi

Thursday, 16 May 2019, 11:10, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele UNPR Gabriel Oprea a avut miercuri, 15 mai, o întâlnire cu liderii Convenției Sindicale Naționale a Transportatorilor din România (CSNTR), formată din sindicate din domeniile căi ferate, metrou, STB, aviație, porturi maritime și fluviale, marinari și șoferi.

Adaugă părerea ta

La ședința desfășurată la sediul partidului au participat Ion Rădoi, președintele CSNTR, Florin Dobrescu, președintele executiv, Alin Bucur, secretar executiv național al UNPR și Sorin Ilieșiu, președintele organizației de seniori.

Întâlnirea se înscrie în cadrul colaborării inițiate în luna martie a acestui an, între Uniunea Națională pentru Progresul României și Convenția Sindicală Națională a Transportatorilor din România.

Președintele UNPR le-a vorbit liderilor CSNTR despre proiectele pe care le vor susține reprezentanții UNPR în Parlamentul European și a subliniat, în context, că domeniul transporturilor are nevoie de o coordonare eficientă și responsabilă, care să fie sprijinită și prin implementarea modelului european, cu rezultate foarte bune în celelalte state ale Uniunii Europene.

El a reiterat deschiderea și determinarea UNPR de a sprijini atât în țară cât și la Bruxelles, după alegerile europarlamentare, angajații din transporturi și respectarea drepturilor lor, subliniind că partidul și-a onorat întotdeauna angajamentele asumate, indiferent de conjuncturile politice.

Președintele Convenției a arătat că în România sectorul transporturilor a avut mult de suferit în anii care au urmat Revoluției și că cei care s-au succedat la conducerea instituțiilor responsabile nu au avut o politică managerială coerentă, subliniind necesitatea reprezentării României la Bruxelles de către patrioți adevărați care să aducă în țară bani europeni, să deruleze proiecte viabile și să contribuie la revigorarea domeniului transporturilor.

Liderii Convenției au manifestat deschis întregul sprijin pentru UNPR și pentru candidații partidului la alegerile europarlamentare. Ei și-au exprimat aprecierea pentru Ilie Năstase și Anghel Iordănescu, pe care îi consideră adevărate valori naționale, pentru bucuria pe care au adus-o românilor de-a lungul anilor și pentru imaginea pozitivă pe care au creat-o României.

Președintele Ion Rădoi și președintele executiv Florin Dobrescu au transmis conducerii partidului că, în contextul relațiilor de colaborare pe termen lung stabilite, CSNTR va susține UNPR la alegerile europarlamentare, precum și la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

Președintele UNPR Gabriel Oprea va participa, împreună cu Anghel Iordănescu și Ilie Năstase, în perioada 17-18 mai 2019, la ședințe de lucru cu liderii și membrii organizațiilor județene ale partidului din regiunea Muntenia, astfel:

Vineri, 17 mai 2019

• Pitești (Argeș) – Muzeul Județean de Istorie, str. Armand Călinescu nr. 44
- conferință de presă la ora 08.45

• Ploiești (Prahova) – Hotel Central, str. Republicii nr.1
- conferință de presă la ora 12.45

• Târgoviște (Dâmbovița) – Hotel Nova, Sala Mare, str. Arsenalului
- conferință de presă la ora 18.00.

Sâmbătă, 18 mai 2019

• Slobozia (Ialomița) – Paros Club str. Ana Ipătescu nr. 2
- conferință de presă la ora 08.15

• Călărași (Călărași) – Consiliul Județean Călărași, str. 1 Decembrie 1918 nr.1
- conferință de presă la ora 11.00

• Giurgiu (Giurgiu) – Centrul de Afaceri Omega, str. 1 Decembrie 1918, nr.1
- conferință de presă la ora 16.15

• Alexandria (Teleorman) – Motel Restaurant Mara, Aleea Lalelelor
- conferință de presă la ora 19.45.