Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Funcționarii publici, ultimatum pentru Olguța Vasilescu după ce i-a păcălit cu Legea salarizării

Tuesday, 14 November 2017, 11:28 Sursă: REALITATEA.NET

Funcționarii publici din România îi solicită Ministrului Muncii, doamnei Lia Olguța Vasilescu, să inițieze, în regim de urgență, o ordonanță care să suplimenteze fondul de salarii necesar acoperirii contribuției angajatorului în vederea păstrării salariilor în plată, așa cum reprezentanții Guvernului au cerut patronatelor.

Lipsa acestei ordonanțe afectează creșterea salarială de 25% aferentă anului 2018 și impusă prin legea salarizării personalului bugetar, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP).

În cazul în care acest demers nu va avea loc, SNFP, organizație sindicală care reprezintă funcționari publici și personal contractual de la nivelul administrației publice centrale și locale, va acționa în instanță și va iniția acțiuni de protest pentru apărarea intereselor financiare ale membrilor de sindicat.

"E adevărat că față de decembrie nu vom pierde nimic la salariu, dar față de lege care spune că avem o creștere de 25%, noi vom pierde", a declarat la Realitatea TV Sebastian Oprescu, președintele SNFP.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL