Fresh Refresh. Supă cremă de ciuperci, după reţeta dr Pavel Chirilă

Friday, 24 April 2015, 10:01 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Oamenii de ştiinţă susţin că o alimentaţie bogată în ciuperci ar inhiba aromataza, o enzimă răspunzătoare de proliferarea neoplazică.

Studiile făcute pe unele specii de ciuperci ar arăta şi capacitatea lor de a susţine organismul în procesul de sinteză a interferonului. Ciupercile ar avea şi un rol antimicrobian. Acestea mai sunt numite şi “înlocuitor de carne” deoarece conţin proteine de cea mai bună calitate. Aceste legume se consumă nepreparate, în stare crudă, eventual combinate cu alte legume. Pot fi şi fierte, asa cum se întâmplă, în general, în bucătăria românească, pot fi adăugate în supe sau în creme, pot fi coapte la cuptor, fripte la gratar ori pe jăratic sau chiar murate în saramură.

Tratamentul lor termic trebuie să fie redus şi trebuie renunţat la prăjirea în ulei, atrag atenţia specialiştii. Iar noi vă reamintim să vă adresaţi medicului înainte de consum dacă suferiţi de anumite afecţiuni sau dacă suspectaţi că ciupercile nu vă sunt tocmai indicate! Fiţi cu ochii şi la ciupercile alese pentru consum pentru că ele pot fi şi otrăvitoare! Sunt recomandate ciupercile de cultură crescute pe substrat natural organic şi netratate cu insecticide şi numai dacă sunt cumpărate din locuri sigure precum magazinele.
Astăzi, va prezentăm şi o reţetă pentru o supă-cremă de ciuperci ultra-gustoasă. Este o reţetă pentru două porţii şi aparţine profesorului univesitar, doctor Pavel Chirilă!

Aveţi nevoie de 15 ciuperci champignon, de o legătură de pătrunjel, de o ceapă, 15-20 de nuci caju rehidratate, adica ţinute câteva ore în apă, de ulei de măsline presat la rece, sare şi de 500 de mililitri de apă călduţă, la maxim 45 de grade. Toate le puneţi într-un blender şi le amestecaţi pentru 1-2 minute. Crutoanele din făină integrală pot însoţi această supă. Poftă bună la…ciuperci!

La final, venim si cu o atentionare! Ciupercile sunt indicate de numai trei ori pe saptamana. Abuzul de ciuperci "inihba sistemul imunitar', dupa cum ne atrag atentia nutritonistii.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri