Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fresh Refresh: Plantele, remediu cu reguli

Tuesday, 20 March 2018, 09:43 Sursă: REALITATEA.NET

Dar, tot medicii ne atrag atenţia că natural nu înseamnă mereu sigur. Remediile din plante pot duce la reacţii alergice sau pot împiedica anumite medicamente să-şi facă efectul. Ca să ne tratăm natural, ar fi bine să ţinem seama de câteva reguli simple. Plantele sunt tratament doar pentru afecţiuni minore. Trebuie luate în cantităţile şi pe perioada recomandată. Indicat e să le cumpărăm din surse autorizate, de la companii specializate, nu de la colţ de stradă. Şi, înainte de a începe un tratament putem lua o cantitate mai mică decât doza recomandată pentru a vedea cum reacţionează organismul nostru.

Remediile pe bază de plante nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau care alăptează. Iar părinţii trebuie să-şi trateze naturist puştii doar după ce au consultat un medic şi au primit îndrumarea lui.

Când cumpăraţi pastile din plante, citiţi eticheta cu atenţie. Ideal este să specifice că sursa compoziţiei este agricultura organică şi obligatoriu trebuie să afişeze conţinutul exact din planta respectivă.

Ca orice tratament făcut după ureche sau sfaturile lui Google, nici tratamentul pe bază de plante nu rezolvă o problemă dacă nu respectă regulile date de specialişti. 

 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL