Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, audiat la Instanța Supremă

Wednesday, 05 October 2016, 07:34 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, se va prezenta miercuri la Instanţa supremă pentru a fi audiat în dosarul în care Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ a României, este acuzat că a intervenit la un deputat pentru a îi fi susţinute interesele.

În 15 iunie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov într-un nou dosar de corupţie, el fiind acuzat că, în 26 februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, i-a cerut unui deputat "să îi susţină interesele", prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului".

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis în urmă cu câteva zile ca Bogdan Olteanu să fie plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Părinţii fostului viceguvernator al Băncii Naţionale a României, Bogdan Olteanu, dar şi fosta soţie a acestuia au fost citaţi, la începutul lui septembrie, la sediul DNA, în condiţiile în care Olteanu avea interdicţie de a vorbi cu părinţii săi. Cei doi au refuzat să dea declaraţii.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL