Fostul premier Dacian Cioloş îl taxează dur pe Varujan Vosganian pentru povestea cu ouăle

Friday, 06 October 2017, 18:16 Sursă: REALITATEA.NET

Varujan Vosganian deputat ALDE şi fost liberal, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj greu de înţeles, în care critică autoconsumul. Adică pe cei care care au găini în curte, roşii în grădină pentru a face bulion sau lâna de la oile proprii pentru a tricota. Concret, acesta face o distincţie între găina din coteţ, şi oul de la găina dintr-o fermă. Acesta spune că oul mâncat de la găina din curte văduveşte bugetul statului de 50 de bani, întrucât oul gospodarului va trece direct din coteț în tigaie, în timp ce "Oul vândut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit și pe dividende, impozit pe salarii". 

În replică, fostul premier Dacian Cioloş spune că statul ar câştiga mai mult dacă ar recupera pagubele de la cei care au furat statul.

"Domnul Varujan Vosganian, probabil cu intenții bune la bază, se ia de ouăle de autoconsum din gospodăriile oamenilor. Când eram ministrul agriculturii si dumnealui al finanțelor i-am propus câteva soluții prin care să incităm producția agricolă de semi-subzistență să iasă pe piață dar din păcate nu am găsit ascultare. Unele din aceste măsuri le-am aplicat anul trecut când am fost la guvernare. Eu cred că problemele si dificultățile actuale ale bugetului de stat nu se datorează ouălor neimpozitate din gospodării ci altor cauze care țin de buna guvernare. Pe de altă parte, accelerând recuperarea pagubelor făcute de cei care au furat statul și au condamnări definitive, statul ar avea mai mult de câștigat decât luându-se de găinile din curțile oamenilor", a scris Dacian Cioloş pe contul său de Facebook. 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ