Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fosta soție a lui Liviu Dragnea, din nou la DNA

Friday, 01 April 2016, 12:43 Sursă: REALITATEA.NET

Concret, aceasta este acuzată de abuz în serviciu pentru că în calitate de şef al Secretariatului din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman nu şi-a sancţionat subordonatele care au lipsit nejustificat de la muncă.

"În perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea și Dumitru Jenica, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Aceasta, în condițiile în care cunoșteau faptul că, deși cei patru au figurat în mod scriptic ca angajați în cadrul instituției respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate.

Cei patru angajați au fost menținuți pe statul de funcții ale instituției, încasând astfel lunar sume necuvenite în cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat și bugetul local.

În același context, în intervalul ianuarie – mai 2014, în scopul justificării salarizării activității a două dintre persoanele respective, inculpatele Alesu Floarea și Dumitru Jenica i-au determinat, direct și indirect, pe subordonații lor Balaban Constantin Claudiu și Boboc Remus Ionuț să falsifice diferite înscrisuri (pontaje lunare, state de plată, condici de prezență, fișe de prezență colective, rapoarte de activitate, rapoarte de evaluare, precum și alte documente justificative) cunoscând că, în acest fel, au fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul justificării doar scriptice a activității acestora.

În perioadele 3 martie - 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins nici un demers de sancționare a persoanelor respective.

Această conduită a permis celor două angajate să își încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente perioadelor menționate.

Inculpaților și suspectei li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală", potrivit procurorilor DNA.

 

În ce alte dosare mai este cercetată Bombonica

În 2014, Parchetul General condus de Tiberiu Niţu a clasat dosarul în care Bombonica Dragnea, soţia vicepremierul Liviu Dragnea, era cercetată pentru evaziune fiscală. Magistraţii susţin că nu există suficiente probe care să confirme vinovăţia acesteia. Dosarul a fost deschis în 2012, în urma unei sesizări făcute de ANAF. Inspectorii au făcut o serie de controale la compania SC Hotel Turris SA care operează un hotel în Alexandria. Această companie este deţinută de Bombonica Dragnea.

ANAF a susţinut că nu au fost plătite taxele către stat, prejudiciul fiind de 7,5 milioane euro, aproximativ 31,2 milioane de lei.

Ancheta procurorilor Principala acuzaţie adusă societăţii conduse de soţia lui Liviu Dragnea, Bombonica, cea care controlează Hotelul Turris de trei stele din oraş, este neplata impozitului pe profit şi a penalităţilor aferente, în valoare de 31,2 milioane de lei. 

 Potrivit Fiscului, problemele au început în ianuarie 2009, când Adunarea Generală a Acţionarilor a Hotelului Turris a decis transferul către Bombonica Dragnea al clădirii hotelului şi al terenului aferent pentru suma infimă de 214.320 de lei.

 
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL