Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Fost secretar de sta în Ministerul Sănătății, trimis în judecată pentru fapte de corupție

Wednesday, 16 March 2016, 16:01 Sursă: REALITATEA.NET

Totodată, în același dosar, oamenii legii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, și față de inculpații Cristinel – Spiridon Vodislav, reprezentant de fapt al SC Romepro Industries SRL la data faptelor, și SC Romepro Industries SRL, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada august – noiembrie 2015, Cristinel Spiridon Vodislav, în calitate de reprezentant de fapt al S.C. Romepro Industries S.R.L, a promis suma totală de 60.000 euro unor persoane din conducerea unui spital, abilitate să încheie un contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat anterior între această unitate sanitară și firma respectivă.

În aceeași perioadă, Cristinel Spiridon Vodislav a beneficiat de sprijinul lui Alin Iulian Țucmeanu, la acea dată secretar de stat în Ministerul Sănătății, care l-a recomandat persoanelor respective, asigurându-le totodată de „seriozitatea” omului de afaceri și de faptul că acesta își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 1.700 de euro și 1.900 lei, ridicate de la Alin Iulian Țucmeanu, și asupra sumei de 8.000 lei ridicată de la Cristinel Spiridon Vodislav.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL