Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fost ministru al Energiei: Comisia pentru industrii, instrument de abuzuri

Thursday, 16 November 2017, 20:30 Sursă: REALITATEA.NET

Invitat la emisiunea Talk News de la Realitatrea TV, Nicolaescu a relatat că la audierile de joi, în calitate de fost ministru, n-a fost lăsat să vorbească. „Iulian Iancu a început să insinueze diverse lucruril la adresa mea, că aș reprezenta și că am susținut, ca ministru, interesele unei companii private de energie (OMV Petrom), că am luat decizii pe care, de fapt, le-au luat alți miniștri. Cred că ar trebui analizată activitatea Comsiei pentru Industrii și Servicii, pentru că este păcat ca imaginea acestei să fie compromisă,” a mai spus Răzvan Nicolescu.

Fostul ministru a mai afirmat că atitudinea lui Iulian Iancu poate fi pusă pe seama faptului că actualul ministru al Energiei, Toma Petcu, a anunțat că susține OUG 64 (cea care reglementează piața liberalizată a energiei) în forma elaborată de guvernul Cioloș, nu cea cu amendamentele votate de comisia condusă de Iulian Iancu și care, în viziunea lui Nicolescu, ar favoriza compania rusească Gazprom.

De altfel, săptămâna trecută, Iulian Iancu a anunțat că-l va da în judecată pe liderul PNL Ludovic Orban, tocmai pentru că l-a numit „omul Gazprom”.

De cealaltă parte, Iulian Iancu a acuzat și el că jucătorii de pe piața gazelor fac presiuni puternice pentru creșterea prețurilor și că OMV Petrom nu și-ar fi respectat promisiunea de a majora prețul cu doar 10%, odată cu liberalizarea pieței.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL