Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fost europarlamentar PDL și șef al Autorității Sanitar-Veterinare, 8 ani și jumătate de închisoare

Wednesday, 13 January 2021, 13:04 Sursă: realitatea.net

Zoltea a fost condamnat pentru trafic de influență, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și instigarea la luare de mită. În perioada cât a fost șef al ANSVSA, el îi obliga pe salariații Autorității să dea, lunar, bani pentru PDL.

Inițail, fostul europarlamentar fusese condamnat de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuantă.

"Inculpatul ZLOTEA MARIAN să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, sporită la 8 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968). În baza art. 71 C.pen. (1968) aplică alăturat pedepsei rezultante principale pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968) de la data pronunţării prezentei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare se va executa în regim de detenţie. Dispune confiscarea sumei de 263.000 lei de la inculpatul Zlotea Marian," se arată în minuta ședinței.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL