Fost eurodeputat britanic, legat de închisorile din România: „UE trebuie să ceară măsuri urgente”

Wednesday, 04 December 2019, 23:05 Sursă: Realitatea.NET

Preocupările internaţionale referitoare la condiţiile din penitenciarele României sunt justificate, iar noul Parlament UE şi noua echipă a Comisiei Europene trebuie să monitorizeze situaţia, afirmă fostul eurodeputat britanic Charles Tannock într-un editorial publicat în ParliamentMagazine.eu, preluat de Mediafax.ro.

Adaugă părerea ta

"Atenţia s-a concentrat deja pe condiţiile din închisorile României după un raport publicat la începutul acestui an de Comisia pentru Prevenirea Torturii, a Tratamentelor inumane şi degradante şi a Pedepselor (CPT) a Consiliului Europei", declară fostul europarlamentar britanic Charles Tannock în editorialul intitulat "UE trebuie să ceară măsuri urgente din cauza condiţiilor de încarcerare de ruşine din România".

"În mod categoric, preocupările internaţionale referitoare la condiţiile din penitenciarele României sunt mai mult decât justificate. Este o problemă care necesită atenţia noului Parlament European, a noii Comisii Europene şi noului comisar pentru Justiţie, Didier Reynders. Condiţiile descoperite de membrii echipei parlamentare a CPT sunt cu mult sub standardele europene privind tratamentul deţinuţilor", atrage atenţia fostul eurodeputat britanic, menţionând o serie de presupuse cazuri de agresiuni şi alte abuzuri asupra deţinuţilor.

 

"Este deranjant şi inacceptabil ca astfel de condiţii să existe într-un sistem penitenciar european. Nu sugerează nimeni că viaţa la închisoare trebuie să fie lejeră, iar eu sunt primul care recunoaşte necesitatea pedepsirii şi descurajării infracţiunilor grave, dar astfel de tratamente inumane precum cele depistate de echipa CPT nu ar trebui să existe într-un stat membru al Uniunii Europene", concluzionează Charles Tannock, care a fost eurodeputat în perioada 1999-2019, iar acum este consultant onorific în psihiatrie în Londra.

Comentarii Existente
2019-12-05 05:10:18
Paine si circ in Romanica

Solutiile sint simple. DUBLAREA PEDEPSELOR (de fapt revenirea la pedepsele corecte din toate tarile), MUNCA OBLIGATORIE (pentru plata daunelor), MUTAREA INCHISORILOR IN UK (ca tot mor de dorul lor), CALIFICAREA LA LOCUL DE MUNCA, ... In inchisorile din UK sint omoriti mult mai multi oameni anual decit in RO, asa ca ar trebui sa isi revada condiitile lor mai intii !!!

Alte articole din: Ultimele Stiri