Fonduri suplimentare pentru Spania şi Grecia de la Comisia Europeană

Monday, 02 July 2018, 19:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Comisia Europeană a anunţat luni că va pune la dispoziţie noi fonduri de urgenţă pentru a ajuta Spania şi Grecia să răspundă la provocările privind migraţia, oferindu-le un total de 45,6 milioane de euro, relatează dpa.

Statele membre ale Uniunii Europene sunt divizate în privinţa modului de gestionare a migraţiei. Grecia şi Spania, alături de Italia, sunt statele care se confruntă deseori cu cele mai multe sosiri de migranţi.

Liderii din UE au decis la sfârşitul săptămânii trecute, după discuţii maraton, să creeze centre de primire pentru a găzdui migranţi salvaţi pe mare în încercarea de a ajunge în Europa, precum şi să consolideze securitatea la graniţele externe ale blocului comunitar.

Germania a semnat de asemenea un acord cu Grecia şi Spania pentru returnarea migranţilor care şi-au înregistrat anterior cererile de azil în cele două ţări, în încercarea de a pune capăt disputei privind migraţia din cadrul guvernului condus de Angela Merkel.

Comisia Europeană a anunţat luni că Spania va primit 25,6 milioane de euro pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea de recepţie pentru sosirile pe coasta sa de sud şi în enclavele sale Ceuta şi Melila din nordul Africii, precum şi pentru a sprijini întoarcerea persoanelor care nu au dreptul să rămână.

Alte 20 de milioane de euro vor ajunge la Agenţia ONU pentru refugiaţi, UNHCR, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de primire din Grecia, în special pe insula Lesbos, a precizat Comisia Europeană.

Comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, a spus că numărul sosirilor în Spania a crescut în ultimul an şi că insulele elene sunt sub o presiune 'semnificativă'.

Aceste noi ajutoare ridică la peste 1 miliard de euro asistenţa de urgenţă pentru migraţie a Comisiei Europene începând din 2014, a mai precizat executivul comunitar. Banii au ajutat cele mai afectate state, precum Italia, Grecia, Bulgaria, Croaţia, Germania, Suedia, iar acum şi Spania. 

SursaAdaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL