Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Foloseşti balsam de rufe? După ce vei citi asta vei renunţa complet la el. Cât de toxic este

Wednesday, 22 March 2017, 16:20 Sursă: REALITATEA.NET

Adevărul este că majoritatea emolienţilor conţin o listă lungă de toxine şi substanţe chimice cunoscute, care pot intra în corp prin piele şi prin inhalare, provocând o mulţime de probleme de sănătate, în special copiilor.

Acestea sunt cele mai comune subtanţe chimice toxice, găsite în toate balsamurile:

Alfaterpinolul – acesta este un produs chimic toxic periculos, care poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: amețeli, dureri de cap, foame, pierderi de memorie.

Acetatul de benzil – această substanță toxică are legătură cu cancerul pancreatic. Vaporii ei pot fi iritanţi pentru ochi și căile respiratorii și pot fi, de asemenea, absorbiţi prin piele.

Alcoolul benzilic – poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: tulburări ale sistemului nervos central, dureri de cap, greață, vărsături, amețeli și scăderi dramatice ale tensiunii arteriale.

Cloroformul – o neurotoxină cancerigenă puternică, care poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: pierderea conștienței, greață, dureri de cap, vărsături, și /sau amețeli, somnolență.

Linaloolul este un narcotic, ce cauzează probleme respiratorii și provoacă pierderea coordonării musculare.
Acestea sunt motivele pentru care ar trebui să evitaţi balsamurile şi să folosiţi alternative naturale, care sunt mult mai sigure şi mai eficiente.

Sursa: sanatatea.ro 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL