Focuri de armă într-un oraş din România pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Saturday, 24 June 2017, 09:28 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din Botoşani, în cooperare cu omologii lor din Republica Moldova, au obserant, vineri, la malul râului Prut, pe raza localităţii, un grup format din mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre malul râului Prut către interiorul localităţii, conform Agerpres.

Deoarece la somaţia verbală persoanele au încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical.

Ulterior, au fost depistate, la malul românesc al râului Prut, mai multe cutii voluminoase, ambalate în saci de rafie, precum şi un autoturism de teren în care erau încărcate cutii cu ţigări. De asemenea, poliţiştii de frontieră moldoveni l-au reţinut pe cetăţeanul român Cătălin R., în vârstă de 28 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, care nu s-a supus somaţiei regulamentare şi a trecut înot râul Prut în Republica Moldova.

În urma inventarierii coletelor, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 22.500 pachete de ţigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 255.661 lei. De asemenea, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor şi autoturismul de teren în valoare de 11.360 lei.

'În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a depistării tuturor persoanelor implicate', se menţionează în comunicatul ITPF Iaşi.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL