Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Focar de COVID-19 la cel mai mare spital de urgenţă din ţară! O întreagă secție, MUTATĂ la un alt etaj

Thursday, 22 October 2020, 11:39 Sursă: Realitatea.NET

Un etaj de la secția de Chirurgie Floreasca a fost, astăzi, închis după ce cinci angajați ai unității medicale, medici și asistente deopotrivă, s-au infectat cu COVID-19. Activitatea cadrelor medicale de la această secție se va muta, practic, la un alt etaj, și asta pentru ca intervențiile chirurgicale să poată fi ținute. 

Totul a pornit din câte se pare de la un pacient care în momentul în care a ajuns la spital nu era infectat cu COVID-19, ulterior acesta fiind confirmat pozitiv.

În aceste momente, o anchetă epidemiologică este în plină desfășurare. 

La Spitalul Floreasca au mai fost raportate cazuri de infectare cu noul coronavirus zilele trecute. Situația este cu atât mai îngrijorătoare, cu cât acesta este unul dintre cele mai importante spitale de urgență din țară. Prin urmare, aici ajung cele mai grave cazuri din România. Vorbim despre accidente, respectiv despre oameni care au nevoie de ingrrijiri medicale în regim de urgență.

Cu doar o zi în urmă, un focar de infecție COVOD-19 a fost raportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din București, acolo unde activitatea de internare a pacienţilor în Secţia clinică de neurologie a fost suspendată după ce 11 angajaţi au fost depistaţi pozitiv. În cazul Elias s-a dispus, totodată, limitarea activitatății secţiilor chirurgicale şi a Unităţii de îngrijiri postoperatorii în ceea ce privește preluarea urgenţelor chirurgicale, în urma infectării cu noul coronavirus a 15 angajaţi. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL