Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florina Cercel a murit. Mesajul emoționant al Teatrului Național din București

Tuesday, 30 July 2019, 11:06 Sursă: REALITATEA.NET

Actrița Florina Cercel a murit marți dimineață, 30 iulie, la vârsta de 76 de ani. Echipa Teatrului Național din București a transmis un mesaj trist pe contul de socializare.

Florina Cercel a murit „Echipa Teatrului Național din București anunță cu adâncă durere că astăzi se desparte de marea actriță FLORINA CERCEL. După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naționalului, „Țuca" ne părăsește azi, lăsându-ne tot mai triști, lipsiți de prezența sa impunătoare, de forța și de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariție scenică. Vom reveni cu amănunte despre ceremonia funerară. Dumnezeu să o aibă în paza Sa! Rămas bun, Florina Cercel!", este mesajul postat pe contul de socializare al teatrului.

Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ. În cariera sa, marea actriță Florina Cercel are peste 100 de roluri în filme şi piese de teatru.

Printre rolurile care au făcut-o celebră pe Florina Cercel se numără cele din filmele Iancu Jianu, zapciul (1980), Prin cenușa imperiului (1976), Burebista, Dumbrava minunată (1980) sau serialul Inimă de țigan (2007).

Pe scena de teatru Florina Cercel a impresionat în piese ca Moartea unui comis voiajor, Revizorul, Gaițele, Inimă de câine, Regele moare.

Florina Cercel a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea şi Victor Moldovan, devenind absolventă în anul 1964, la Secția Arta Actorului. A fost colegă de generaţie cu Ovidiu Iuliu Moldovan, Valeria Seciu, Mariana Mihuţ, Rodica Mandache, Ion Caramitru, Ştefan Radoff sau Virgil Ogăşanu.

Florina Cercel a murit. Cauza morții marii actrițe


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL