Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florin Cîțu, despre ordonanța privind amânarea ratelor: A fost trimisă spre publicare

Monday, 30 March 2020, 21:17 Sursă: Realitatea.NET

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a oferit, luni seară,  precizări despre noua ordonanță privind amânarea plății ratelor la creditele bancare.  Acesta a explicat că ordonanța prevede o dobândă zero pentru creditele ipotecare și plata creanței în 60 de rate lunare egale, după încheierea perioadei de amânare. Florin Cîțu a mai precizat că ordonanța a fost trimisă spre publicare.

"Dobânda aferentă perioadei de suspendare se calculează potrivit prevederilor contractului de credit și reprezintă o creanță distinctă și independentă în raport cu celelalte obligații izvorâte din contractul de credit.

La această creanță dobânda este 0% și plata de către debitor a acestei creanțe se va face eșalonat în 60 de rate lunare egale, începând cu luna imediat încheierii perioadei de amânare”, a precizat ministrul, la finalul ședinței de Guvern.

Ordonanța a fost „trimisă spre publicare”, a afirmat el, adăugând că suspendarea plății ratelor poate fi făcut pentru o perioadă de până la 9 luni iar cererile se pot depune în „cel târziu 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”, a spus Florin Cîțu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL