Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florin Cîțu, despre amenzile neconstituționale: Nu erau bani pe care să îi luăm în considerare la buget

Wednesday, 06 May 2020, 21:21 Sursă: Realitatea.NET

Întrebat dacă a existat vreun calcul legat de banii care s-ar fi încasat din amenzi, ministrul a răspuns: "Nu, niciun calcul".

"Rolul acestor amenzi nu a fost acela de a aduce bani la buget. Niciodată. Rolul acelor amenzi a fost acela de a-i face pe oameni să respecte legea, să respecte starea de urgenţă. Mulţi oameni nu vor să accepte şi chiar cu preţul sănătăţii lor să respecte legislaţia în vigoare. Era un mod de a-i face pe oameni să stea acasă, să fie sănătoşi şi să nu răspândească virusul în societate. Acesta a fost rolul acestor amenzi. Nu aveau niciun alt rol. Nu erau bani pe care să îi luăm în considerare la buget. Şi, oricum, să ştiţi că nu au fost plătite foarte multe dintre ele", a adăugat Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, sumele aferente acestor amenzi aplicate nu au fost prinse în buget. "În acest moment, bugetul este construit pe legislaţia în vigoare", a dat asigurări Cîţu.

În ceea ce priveşte aplicarea principiului contributivităţii la calcularea pensiilor, şeful de la Finanţe crede că acesta se va putea aplica, însă nu acum "cu acest Parlament toxic în care avem această conducere socialistă, niciodată".

"Aceşti oameni au preferat întotdeauna să recompenseze anumite sectoare în societate pe criterii pe care doar ei le ştiu, pe favoritisme etc. Vom avea un sistem pe contributivitate în viitor, dar numai după ce schimbăm această majoritate toxică din Parlamentul României", a mai spus ministrul, scrie AGERPRES.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL