Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florin Cîțu, decizii importante pentru ȘOMAJ TEHNIC și IMM-URI: ”Am depășit plafonul de UN MILIARD lei la credite”

Wednesday, 27 May 2020, 15:23 Sursă: Realitatea.NET

”În ceea ce privește creditele de investiții, garanția de stat nu va mai fi extinsă. În cazul luniilor de credit, garanția se va face doar asupra conturilor deschise de beneficiarii programului instituțiilor de credit. Deci, și aici s-au făcut lucrurile mai simple. O altă barieră eliminată, acel criteriu ”covid” a ieșit din această schemă.

Aș vrea să vă anunț că astăzi, la ora 09.00, am depășit plafonul de un miliard de lei și erau aprobate 1441 de credite și de către fondul de garantare. În sistemul financiar bancar sunt aprobate mult mai multe, iar după ce va intra în vigoare ordonanța de astăzi, sunt sigur că viteza va crește”, a spus Florin Cîțu.

"Referitor la împrumutul pe care l-am luat de pe piețele financiare de 3,3 miliarde de euro, eu țin minte că acum câteva săptămâni, triada Tăriceanu - Ponta - Ciolacu ne acuzau că acest Guvern nu poate să se împrumute, nimeni nu vrea să împrumute acest Guvern. Am ieșit pe piețele internaționale, unde suntem judecați la sânge și analiza pe care o fac acești investitori asupra modului în care guvernăm este la superlativ și interesul pentru România a fost de aproape 14 miliarde de euro. Din acești 14 miliarde de euro am ales să luăm 3,3 miliarde. Veți vedea că media randamentelor cu care ne-am împrumutat în 2020, pe piața internațională este mult sub medie, este o minimă istorică pentru tot ce s-a făct până acum", a declatat ministrul Finanțelor.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL