Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, acuzat de plagiat, a pierdut dreptul de a coordona doctoranzi

Thursday, 16 July 2020, 18:28 Sursă: realitatea.net

 

Decizia instanței în cazul fostului ministru al Sănătății a fost luată pentru că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională, scrie Bihoreanul.ro

Fost ministru PSD al Sănătăţii, acum senator şi prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, Bodog și-a plagiat doctoratul, potrivit unei decizii a Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Bodog a obţinut fraudulos titlul de profesor şi de conducător de doctorate, pentru că nu a respectat condiţia impusă de CNATDCU de a fi semnat ca autor principal cel puţin 6 articole ştiinţifice publicate în reviste cotate ISI. Acest criteriu este obligatoriu atât pentru cei care aspiră la titlul de profesor, cât şi pentru cei care vor să obţină certificatul de abilitare, adică dreptul de a coordona doctorate.

Pe 18 octombrie 2016, ministrul Educaţiei de la acea dată, Mircea Dumitru, a emis un ordin prin care i-a retras titlul de abilitat şi dreptul de a coordona doctorate. CNATDCU şi Ministerul Educaţiei nu s-au pronunţat însă şi pe tema titlului de profesor obţinut de Bodog.

Florian Bodog ar fi copiat două treimi din teza de doctorat "Managementul şi marketingul unităţilor sanitare", susţinută în 2008, la Universitatea de Vest din Timişoara, potrivit unei investigații din octombrie 2017 a jurnaliștilor de la PressOne.

Ministru al Sănătății la acea dată, Florian Bodog a respins acuzațiile că ar fi copiat 147 din cele 232 de pagini ale tezei.

Bodog a fost ministru al Sănătății în perioada ianuarie 2017-ianuarie 2018, în primele două Cabinete PSD, Grindeanu și Tudose, apoi în guvernul interimar Fifor, până la numirea Vioricăi Dăncilă, în 29 ianuarie 2018.

CNATDCU a decis, pe 31 iulie 2019, retragerea titlului de doctor în Management, deținut de fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, pentru plagiat. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de toți membrii prezenți la ședința care a avut loc în data de 18 iulie. Informația a fost dată inițial de jurnalista Emilia Șercan.

Fostul ministru al Sănătății și actual senator PSD mai deține un titlu de doctor în Științe Medicale, obținut în anul 2001 la Universitatea din Oradea.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL