Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fenomen misterios: În fiecare noapte, aceste creaturi ies din mare și se „plimbă” pe plajă. VIDEO

Tuesday, 31 October 2017, 11:59 Sursă: REALITATEA.NET

Până la 25 de caracatițe, unele lungi și de 50 de centimetri, au fost văzute trei nopți la rând pe o plajă din New Quay, în vestul Țării Galilor. Unele dintre cefalopode au fost găsite ulterior moarte.

Un localnic ce conduce un program de observare a delfinilor a fost primul care a observat fenomenul.

 

„Era ca un scenariu din End of Days. Erau în jur de 20-25 pe plajă. Nu le-am mai văzut în afara apei ca până acum”, a spus Brett Jones, pentru BBC, adăugând că aceste creaturi ajung foarte rar pe uscat. „Poate că sunt atrase de luminile puternice din portul New Quay, sau poate că mor la finalul verii sau sleite de puteri din cauza furtunilor recente”, a încercat el să explice.

Bărbatul a mai spus că a încercat să le arunce înapoi în apă pe cât posibil, însă nu a putut să le salveze pe toate. El i-a încurajat pe localnici să le arunce înapoi în apă, însă i-a avertizat să poarte mănuși: „Caracatițele mușcă ca nebunul”.

Directorul Acvariului Național din Plymouth, James Wright, a declarat pentru The Telegraph că, deși au mai observate câteva caracatițe pe uscat săptămânile trecute, numărul de pe această plajă este „destul de ciudat (...) sugerează că ceva e în neregulă cu ele”.

„Zonele unde se manifestă acest comportament ciudat coincide cu cele două lovite recent de Ophelia și Brian. Am putea crede că le-a afectat. Ar mai putea fi răni provocate de vremea rea sau să fie o sensibilitate la schimbările de presiune atmosferică”, a mai spus omul de știință.

Sursa: Digi24


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL