Femeie urmărită internațional într-un caz de omucidere și tâlhărie, prinsă de polițiștii români

Tuesday, 13 September 2016, 13:35 Sursă: REALITATEA.NET

“La data de 12 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au depistat, în Ghimbav, o femeie de 37 de ani, care era urmărită internaţional”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

Potrivit IGPR, autoritățile judiciare din Atena au emis pe numele acesteia un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la omucidere și la tâlhărie.

Pentru depistarea femeii, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliția Română informează că persoana depistată este bănuită că, în noaptea de 23 spre 24 septembrie 2014, împreună cu alte două persoane, ar fi pătruns într-o locuință din regiunea Egaleo, unde l-ar fi ucis pe proprietar și ar fi sustras bijuterii, telefoane mobile și o sumă de bani.

Femeia a fost condusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov care a dispus reținerea ei pentru 24 de ore și va fi prezentată azi Curții de Apel Brașov pentru confirmarea mandatului european.

“Până la finalizarea procedurilor în vederea predării către autoritățile din Atena, cea în cauză a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov”, se mai arată în document.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL