Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fără comerţ ambulant şi fără ponei pe plaje, la vară, în Mamaia

Saturday, 23 April 2016, 10:30 Sursă: REALITATEA.NET

 Noul regulament privind autorizarea activităţilor economice în Satul de Vacanţă şi în Mamaia, împreună cu cel privind autorizarea teraselor amplasate în vecinătatea spaţiilor de alimentaţie publică a fost intens dezbătut cu agenţii economici din staţiune, fiind aprobat după ce s-a ajuns la un consens.

„Am avut cinci rânduri de întâlniri şi consultări cu agenţii economici din Satul de Vacanţă şi din staţiunea Mamaia. Evident că au fost controverse, pentru că fiecare îşi apără interesul, business-ului pe care îl reprezintă. Mă bucur că, la sfârşit, am reuşit să facem un regulament care se gândeşte în primul rând la turist. În al doilea rând, acesta priveşte interesul municipiului Constanţa, aici incluzând şi staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă, iar în al treilea rând, pune în echilibru activităţile economice din staţiunea Mamaia”, a precizat primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău.

Potrivit acestuia, în principal s-a pus accent pe limitarea nivelului decibelilor în staţiune, pentru ca turiştii să nu mai fie deranjaţi de zgomote. „Cu excepţia zonelor dedicate pentru distracţie, nivelul decibelilor va fi limitat la cel prevăzut prin lege (limita maxima admisă este de 75 db - n.r.). Barurile de pe plajă vor trebui să îndrepte boxele spre mare, iar terasele înspre interiorul incintei, nu spre promenadă. Poliţia Locală va avea un sonometru pentru a verifica eventualele reclamaţii”, a precizat el.

Sursa: mediafax.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL