Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Familie venită din Italia, în carantină în jud. Covasna

Monday, 24 February 2020, 15:09 Sursă: realitateadecovasna.net

 

Prefectul județului Covasna, Todor Iulian – Constantin a preciazat pentru Realitatea de Covasna că familia a ajuns pe Aeroportul Otopeni pe 20 februarie, și amers în vizită la niște rude din localitatea Întorsura Buzăului.

Cele trei persoane nu prezintă simptome, iar o echipă a Direcției de Sănătate Publică Covasna a fost în control în cursul zilei de luni, pentru a face teste.

„Nu avem niciun fel de problemă, este vorba despre o familie izolată la domiciliul rudelor unde au desfășurat vizita, o familie cu un copil veniți dintr-o zonă a Italiei izolată, ca fiind contaminată cu virusul COVID-19. Au venit în data de 20 februarie, cu avionul, pe Aeroportul Otopeni (…) Astăzi au fost verificați de către o echipă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Covasna”, a explicat prefectul Todor Iulian – Constantin.

El a precizat că duminică seara, la nivelul județului Covasna a fost întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență, fiind stabilite primele măsuri de acțiune în cazul apariţiei unor suspiciuni.

Potrivit acestuia, autorităților locale li s-a solicitat identificarea unor spații corespunzătoare pentru carantină, pentru cazurile în care vor apărea și alte suspiciuni de infecții cu coronavirus.

Este prima măsură de acest gen luată de autoritățile județene de la apariția virusului COVID-19.

Mai multe pe realitateadecovasna.net.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL