FACEBOOK știe când te îndrăgostești și când te desparți, fără să anunți acest lucru

Wednesday, 19 February 2014, 15:02 Sursă: REALITATEA.NET

Relaţiile personale din viaţa reală ne influenţează foarte mult activitatea pe FACEBOOK. Datele furnizate de cunoscuta reţea socială arată modul în care ne schimbăm comportamentul online după ce rămânem singuri.

Adaugă părerea ta

Echipa de cercetare de la FACEBOOK a urmărit ce se întâmplă cu utilizatorii după ce aceştia se despart de iubit sau de iubită. Cercetătorii au văzut cine şi-a schimbat statusul relaţiei şi apoi au urmărit activitatea lor – câte mesaje private au trimis sau au primit, cât de des au postat şi câte comentarii au primit, scrie descopera.ro

Astfel, în ziua despărţirii, s-a observat o creştere a activităţii pe Facebook cu 225% faţă de perioada anterioară.

În zilele care urmează schimbării statusului se menţine o creştere a activităţii, însă mai redusă, de doar 50-75%, şi constantă timp de câteva zile.

Schimbarea se datorează faptului că în aceste zile utilizatorul primeşte multe mesaje de încurajare de la prieteni, sub diferite forme.

De asemenea, înainte să anunțe în mod oficial că au o relație, membrii unul cuplu sunt "dați de gol" de numărul ridicat de mesaje pe care le schimbă prin intermediul rețelei de socializare.