FACEBOOK împlinește 10 ani. Este posibil să "înghită" internetul?

Monday, 03 February 2014, 13:52 Sursă: REALITATEA.NET

Facebook, cea mai populară rețea de socializare din lume, va împlini, marți, zece ani de existență. Pe parcursul unui singur deceniu, a reușit să adune nu mai puțin de 1,23 de miliarde de utilizatori. 

Adaugă părerea ta

Facebookcea mai populară rețea de socializare din lume, este în mare măsură creația unei singure persoane, vizionarul Mark Zuckerberg, scrie Guardian.com

FACEBOOK nu a fost prima rețea de socializare, iar pentru specialiștii în tehnologie nu este deloc clar cum a ajuns să devină cel mai popular serviciu de acest timp din lume. 

Când a apărut, cea mai evidentă comparație a fost cu MySpace, însă de atunci era destul de clar că cele două rețele nu concurau în mod direct. MySpace era disruptivă, necizelată și un pic ciudată. În schimb Facebook reprezenta un produs finisat și care inspira seriozitate. 

Mai mult decât atât, Facebook a permis la început doar accesul studenților la universitățile americane de elită. 

Facebook a triumfat din mai multe motive, iar unul dintre ele a fost competența tehnică a lui Mark Zuckerberg și a primilor săi angajați. Marketingul a fost și el excelent, iar la început creșterea inițială a fost alimentată de faptul că preocuparea de căpătâi a studenților de la Harvard este să-și găsească iubite. 

În cele din urmă, accesul s-a extins și la alte universități americane, după care toată lumea a fost binevenită. 

Desigur, viziunea lui Mark Zuckerberg este ca toți pământenii să ajungă să aibă cont de Facebook, însă în lumea tehnologiei orice este posibil.

Probabil că Facebook nu își va pierde 80% dintre utilizatori până în 2017, însă cifrele arată că mulți adolescenți aleg să migreze către alte aplicații, precum WhatsApp și Snapchat. Pe de altă, parte, Tim Berners-Lee, inventatorul internetului, susține că există deja sute de milioane de oameni din toată lumea pentru care Facebook-ul a ajuns să se identifice cu internetul. Rămâne de văzut va reuși să-l "înghită" complet în următorii 10 ani. 

Predicție uluitoare: Facebook își va pierde 80% din baza de utilizatori până în 2017

FACEBOOK, "MORT ŞI ÎNGROPAT". Tinerii se îndepărtează de reţeaua de socializare