Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Facebook ia măsuri drastice. Ce vrea să interzică

Friday, 15 February 2019, 20:45 Sursă: REALITATEA.NET

Facebook și Google au fost atenționate de senatorul american Adam Schiff, printr-o scrisoare publică, cu privire la răspândirea curentului prin care părinții sunt îndemnați să nu își vaccineze copiii, prin intermediul platformelor celor două companii.

Facebook a răspuns la această interpelare și a transmis că, în prezent, analizează situația și evaluează mai multe măsuri pe care ar putea să le ia pentru a limita răspândirea curentului anti-vaccinare. Printre acestea s-ar putea numără, conform oficialilor Facebook, limitarea sau eliminarea completă a acestui tip de conținut din recomandările care apar în diverse secțiuni ale rețelei sociale, inclusiv a grupurilor recomandate.

Facebook va încerca să afișeze conținut de calitate și informații venite din surse care au autoritate în domeniu, în locul postărilor anti-vaccinare.

Google, care a nu oferit încă un răspuns oficial, a luat deja anumite măsuri împotriva manipulărilor pe tema vaccinării. Au fost penalizate unele clipuri de pe YouTube care răspândeau informații false, inclusiv pe tema vaccinării și diverse alte postări care promiteau leacuri-minune pentru afecțiuni foarte grave.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL