Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Facebook și YouTube riscă amenzi URIAȘE în această țară. Iată motivul

Thursday, 11 January 2018, 12:40 Sursă: REALITATEA.NET

Începând de la 1 ianuarie, companiile din domeniul tehnologiei informaţionale riscă amenzi de până la 50 de milioane de euro (60 de milioane dolari) dacă nu şterg conţinutul ilegal de pe platformele pe care le administrează, de la mesaje calomnioase la propagandă neonazistă şi instigare la violenţă. Sub incidenţa legii intră cele mai multe dintre reţelele de socializare online din Germania.

Difuzarea de mesaje având conţinut interzis a fost mereu ilegală. Noutatea este că de acum înainte platformele online care au mai mult de două milioane de utilizatori în Germania au responsabilitatea juridică de a elimina conţinutul ilegal.

"Noile reglementări împing platformele de socializare online cu sedii centrale în SUA un pas înainte, în Germania, spre nivelul de responsabilitate pe care îl au de mult timp companiile media - un nivel mult mai înalt decât cel de pe teritoriul american. Potrivit legislaţiei din SUA, platformele online nu sunt responsabile juridic pentru conţinutul distribuit de utilizatori", comentează publicaţia The Wall Street Journal într-un articol intitulat "Facebook, Google au o nouă sarcină în Germania: Poliţie de conţinut online / Platformele de socializare online riscă amenzi de până la 60 de milioane de dolari dacă nu sterg conţinutul ilegal de genul propagandei neonaziste şi instigărilor la violenţă".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL